Corpul nostru reprezinta mai mult decat un vehicul pe care il folosim pentru a ne purta dintr-un loc intr-altul, pentru a putea munci sau a petrece alaturi de prieteni si familie. Corpul este templul sufletului tau, iar felul in care il ingrijesti, il hranesti si il protejezi se va reflecta mai devreme sau mai tarziu in felul in care acesta ramane fidel crezurilor, asteptarilor si planurilor tale. Un corp sanatos  iti va fi credincios indiferent de incercarile la care vei fi supus de-a lungul vietii tale, fie ca esti la inceput de drum, fie ca ai ajuns deja in anii plini de intelepciune.

Ce inseamna Sanatate corporala? 

                                                                  Sanatate corporala

Sanatatea corporala nu inseamna numai acea stare in care nu te doare si nu te deranjeaza nimic. Sanatatea trupului inseamna acea stare de bine, de echilibru, de energie, de vivacitate, de putere si rezistenta.

Starea de sanatate optima a organismului are multe componente, pornind de la alimentatie si pana la felul in care gandim si cum dormim.O forma fizica buna poate fi obtinuta asadar la orice varsta daca se respecta anumite principii. Desi procesul poate fi mai indelugat, rezultatele nu vor intarzia sa apara, iar efectele adoptarii unui nou regim se vor mentine peste timp.

Stil de viata sanatos

Un stil de viata sanatos porneste in definitiv de la un echilibru intre munca, odihna, activitati sportive, recreere si relaxare. Organismul nostru intra in permanenta in contact cu un numar foarte mare de stimuli si de factori de mediu care il pot influenta in mod nefast daca starea sa de sanatate este precara, iar sistemul nostru imunitar nu ne mai poate proteja de tot ceea ce vine din exterior.

Alimentatia

Fundamental pentru a ne mentine sanatatea corporala este felul in care alegem sa ne hranim. Calitatea alimentelor este cel putin la fel de importanta precum natura si felul cum sunt ele percepute de catre organismul fiecaruia. Valoarea nutritionala a acestora poate fi alterata usor de o preparare incorecta, iar combinarea lor si consumul excesiv pot avea urmari nedorite ce se resimt pe termen lung.

Practicarea sportului ne ajuta sa avem o sanatate corporala 

Inteles de multi ca fiind o activitate ce necesita mult timp, efort si chiar o investitie financiara considerabila, sportul incepe sa fie acceptat in prezent ca un obicei indispensabil unei vieti echilibrate si a unui corp sanatos.

Sa faci sport nu inseamna sa mergi obligatoriu la sala ori sa iti cumperi echipamente costisitoare si ultraperformante pentru acasa. A face sport inseamna sa faci miscare, fie ca este vorba de jogging, de exercitii fizice acasa, pe podea, de folosirea unor gantere sau a unui aparat de fitness cu multe functii. Ceea ce conteaza cu adevarat este sa fii perseverent si consecvent, sa iti instalezi un obicei sanatos si sa nu renunti inainte de a vedea rezultatele. Iar pentru cei ce isi permit si vor sa obtina rezultate usor si nu au timp sa incerce diferite metode de antrenament, apelarea la un personal trainer este foarte utila.

Odihna si relaxare

Da, odihna si relaxarea, atat a corpului cat si a mintii, reprezinta elemente esentiale pentru a avea sanatate corporala optima. Somnul pregatit corect (fara lumina in camera, fara alimente grele si fara agitatie), plimbarile in aer liber, meditatia si socializarea, toate contribuie la relaxarea organismului si la functionarea sa in cele mai bune conditii.