Bratara fitness

In urma unor anumite studii, a rezultat faptul ca, in prezent, o persoana este activa numai 3 ore pe zi.

Programul nostru este unul caruia dorim sa-i facem fata cu brio, desi este atat de incarcat. Pentru asta, este necesar sa programam si monitorizam cat mai eficient activitatile efectuate in viata de zi cu zi, iar cand vine vorba de sport, un asistent personal ar fi ideal. ­čÖé

Nimic nu e mai potrivit si mai usor de purtat pentru asta, decat o bratara fitness sau un ceas smartwatch.

Bratara fitness este un device compus din anumiti senzori de miscare, care masoara in timp real diferiti parametrii, avand ca scop monitorizarea activitatii fizice a purtatorului si starea sa de sanatate.

Aceasta are doua perioade  de monitorizare:

 • Perioada activa

In perioada activa, bratara fitness monitorizeaza activitatea fizica (calculeaza si masoara numarul pasilor efectuati, numarul caloriilor arse, distanta parcursa, cronometreaza etapele antrenamentului.) Giroscopul poate determina tipul de sport practicat, in urma miscarilor fizice, detectand pozitia corpului.

Magnometrul identifica miscarile mai specific, inclusiv directia de deplasare, iar cu ajutorul GPS-ului, traseul parcurs poate fi inregistrat.

 

Dupa efectuarea antrenamentului fizic, oricand se doreste sau oricand este necesar, cu bratara inteligenta se poate masura ritmul cardiac, oxigenarea sangelui si presiunea sanguina.

 • Perioada inactiva

In perioada de inactivitate, bratara fitness monitorizeaza somnul, nivelul calitatii lui in toate etapele sale, monitorizare din care rezulta informatiile care sunt afisate pe display-ul bratarii si stocate in aplicatia  instalate pe smartphone.

In cazul in care purtatorul unei bratari fitness este o perioada indelungata inactiv pe timp de zi, aceasta emite alerte pentru sedentarism.

Sunt cateva aspecte care trebuie luate in considerare atunci cand decizi sa achizitionezi o bratara fitness, si anume:

 • Autonomia bateriei

Autonomia bateriei depinde foarte mult de nivelul de folosire. Din cauza multiplelor aplicatii si mai ales a GPS-ului, energia bateriei se consuma mai rapid decat atunci cand nu este folosita excesiv, desigur. Acumulatorul unei bratari fitness se incarca cu cablu USB, iar autonomia acesteia este una buna, avand ca durata de functionalitate de la 72 h pana la aproape o luna de zile.

 

 • Compatibilitate

Este absolut necesara verificarea compatibilitatii bratarii fitness dorite cu celelalte device-uri pe care le detinem (calculator, laptop, smartphone) si ca sistemele de operare sunt compatibile.

 

 • Tipul display-ului

Bratara fitness poate avea unul dintre cele 3 tipuri de ecrane: LED, OLED sau LCD. Cele din urma sunt ceva mai mari si pot afisa simultan mai multe caractere.

 

 • Rezistenta la apa

Nivelul rezistentei la apa conteaza foarte mult, si anume pana la ce adancime functioneaza fara riscuri.

 

 • Functii si caracteristici

Majoritatea functiilor le-am enumerat mai sus, unde am prezentat cum functioneaza o bratara fitness in perioada activa, dar si in cea inactiva. Insa, pe langa toate acele functii de baza, mai sunt unele extra care te pot influenta in legatura cu achizitionarea uneia, si anume: player video, player audio, functia de gasire a telefonului pierdut, afisarea notificarilor emise de telefonul mobil, posibilitatea de a initia si a prelua apeluri vocale, posibilitatea de a primi si trimite mesaje tip SMS, difuzor, termometru, altimetru, etc.

 • Desing

Fiind vorba de o bratara fitness, felul in care arata nu este de trecut cu vederea, insa mult mai important este materialul din care este facuta si forma sa. Este nevoie de un accesoriu util in timpul antrenamentelor, insa este absolut necesar sa fie confortabil la purtare.

Cu ce ajuta purtarea unei bratari fitness in timpul unui antrenament?

In primul rand, este motivant. Notificarile cu rezultatele in urma activitatii fizice, pot motiva si oferi mai multa incredere, pentru ca este ca si cum ai avea un  asistent personal care inregistreaza si te tine la curent cu fiecare rezultat.

In al doilea rand, o bratara fitness este capabila sa calculeze distanta parcursa, numarul pasilor efectuati in timpul unei plimbari, numarul miscarilor bratelor si picioarelor in timpul inotului, numarul de rotatii ale rotilor bicicletei, etc., toate acestea in cazul sporturilor de exterior. Insa, toate aceste functionalitati, se pot folosi si la sporturile de interior, precum fitness, inot in piscina, alergare pe banda, calculeaza numarul caloriilor arse si al repetarilor efectuate.

In cele din urma, ritmul cardiac poate fi masurat cu usurinta, la fel ca si oxigenul din sange si presiunea sanguina.

Ca tot veni vorba de ritmul cardiac, oxigenarea sanguina si presiunea sanguina, cu ajutorul acestor functii, o bratara fitness poate monitoriza activitatea cardiaca pe parcursul zilei si in acest mod, se poate depista o eventuala problema cardiaca.

Monitorizarea perioadei de inactivitate, a somnului, este la fel de importanta, deoarece o bratara fitness poate calcula durata si calitatea somnului, iar in acest fel se poate ajunge la un plan ideal pentru un somn odihnitor.

In timpul unui antrenament fizic, dar nu numai, ne ajuta foarte mult notificarile emise de catre bratara fitness. Este ideal ca cineva sau ceva sa ne reaminteasca sa bem apa, cand sa ne odihnim si cand sa incetam cu odihna, cand sa ne luam medicamentele sau proteinele, s.a.m.d. .

Daca ar fi sa definim o bratara fitness, altfel sau mai pe scurt, am putea spune ca aceasta este unealta cu ajutorul careia putem obtine un rezumat al activitatii fizice, iar in urma acestui rezumat se poate imbunatati conditia fizica si se pot atinge obiectivele legate de acest fapt.

Ceas Smartwatch

Tehnologia este egal inovatie, iar smartwatch-ul este unealta care reprezinta inovatia, in prezent.

Un smartwatch este un accesoriu foarte popular in prezent, indica ora, dar are si multe alte functii, iar acest fapt ofera ceasului inteligent postura de asistent personal sau antrenor personal.

Acesta poate inlocui aproape complet un telefon, daca are slot pentru cartela SIM.

Majoritatea smartwatch-urilor permite emiterea si receptionarea apelurilor vocale, accesul la mesajele si notificarile emise de aplicatiile retelelor sociale, citirea mesajelor tip SMS. De asemenea, unele ofera posibilitatea accesarii camerei foto a telefonului, in schimb ce altele au proria camera foto.

Primeste notificarile emise de catre smartphone, prin urmare nu mai este nevoie ca in timpul unui antrenament fizic (de ex.)sa se verifice telefonul mobil, dar totusi sa fii la curent cu noutatile primite. Un smartwatch poate numara pasii efectuati, calculeaza distanta parcursa, masoara timpul unui antrenament, calculeaza caloriile arse, masoara si monitorizeaza ritmul cardiac, oxigenul din sange si presiunea sanguina, dar si multe alte functii ajutatoare in timpul activitatii fizice.

Datorita faptului ca ceasurile inteligente au un ecran tactil, unele chiar un ecran complet tactil, utilizarea lui este una mult mai comoda si mai facila.

Functiile de baza ale unui smartwatch

 • Cronometru
 • Compas
 • Barometru
 • Camera foto
 • Termometru
 • Altimetru
 • GPS (necesara pentru navigarea pe internet)

Unele smartwatch-uri au sisteme de exploatare personalizate, iar altele Android sau IOS. La fel si in cazul sistemelor de operare compatibile.

Ceasul smartwatch se poate conecta cu smarphone-ul, computerul, tableta sau laptopul, iar asta este un criteriu foarte important in alegerea smartwatch-ului sau unei bratari inteligente. Legatura dintre smartwatch si celelalte device-uri mentionate mai sus, se face cu ajutorul tehnologiei bluetooth, WIFI sau conexiunea 3,4,5 G a cartelei SIM.

Diferente intre bratara fitness si ceas smartwatch

 • Numarul de functii
 • Utilitatea lui, conform nevoilor cumparatorului
 • Tipul display-ului
 • Design-ul
 • Autonomia bateriei ( Cel mai important!)
 • Pretul

Bratarile fitness au o autonomie mai mare a bateriei si un pret, uneori, ceva mai accesibil, comparativ cu smartwatch-urile. Insa asta nu este neaparat o regula.

Alegem  sa cumparam un ceas smartwatch sau o bratara fitness, raportandu-ne la multi factori, insa factorul principal conform caruia alegem device-ul potrivit este in functie de stilul de viata personal si de schimbarile pe care le dorim.

De regula, se regasesc aproximativ aceleasi functii la ambele device-uri.

Prin urmare, indiferent ca alegi un ceas smartwatch sau o bratara fitness, se va adeveri a fi un real ajutorul pentru programul tau.

Puteti gasi pe ceasuri-shop.ro modelul dorit.