Luarea in greutate are  ca principala cauza ingerarea de cantitati mari de carbohidrati. Organismul uman arde nu doar  grasimi  ci si carbohidrati cu scopul de a obtine energie. Se pare ca prima data sunt arsi carbohidratii si abia apoi grasimile.

Astfel, cine vrea sa manance, de exemplu, slanina, friptura sau somon afumat poate face acest lucru invatand cum sa diminueze ingerarea de carbohidrati. Cel mai important de constatat este ca aceasta dieta nu presupune numărarea caloriilor, cantarirea alimentelor sau luarea mesei la ore fixe. 

Reducand aportul de carbohidrati din alimente si consumand mai multe proteine si mai multi acizi grasi monosaturati, corpul uman pierde din grasimea corporala. Acest proces are loc pentru ca, obligat fiind de  imprejurari, organismul incepe sa consume din  depozitele de grasime deja existente. In aceasta perioada senzatia de foame nu va fi simtita foarte des, astfel ca se va manca mai rar si mai putin. In schimb, aceasta stare a organismului  poate cauza unele efecte neplacute, cum ar fi constipatia sau halena.

In primele 15 zile ale dietei se pot consuma:

carne

– branza

– oua

– uleiuri

Sunt interzise la consum:

– bomboane

– paine

– cartofi

– paste

Dupa ce au trecut cele 16 zile de restrictii severe, cantitatea de carbohidrati incepe sa creasca prin consumarea alimentelor bogate in fibre. Insa vor fi evitate zaharul, faina sau orezul, pastele si painea si pe mai departe. 

Dupa pierderea  kilogramelor, urmeaza perioada destinata intretinerii siluetei. Se vor reintroduce treptat in alimentatie carbohidratii si, desi miscarea si exercitiile fizice sustinute nu sunt de baza in aceasta dieta, unele persoane care decid sa urmeze dieta vor avea nevoie de activitate fizica sustinuta ca si de suplimente alimentare care sa completeze nevoia de  vitamine a organismului, cantitatea scazand ca urmare a interzicerii consumului de fructe si legume.

Ce spun specialistii?

Parerile in ceea ce priveste aceasta dieta au fost inca de la inceput impartite. In timp ce unii o vad ca extraordinara, altii spun ca este dezechilibrata, presupunand o pierdere nesanatoasa de greutate.